Να ασκήσει πιέσεις και να παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για την επέκταση του μέτρου της παροχής δωρεάν ρεύματος στα χωριά που βρίσκονται κοντά σε αιολικά πάρκα, έτσι ώστε όλα τα χωριά της Αχαϊας να τύχουν της ευνοϊκής ρύθμισης δεσμεύτηκε ο Άγγελος Τσιγκρής, κατά τη διάρκεια επαφών που είχε με κατοίκους χωριών του νομού.

 

Σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο, για τετραμηνιαίες καταναλώσεις σε χωριά που βρίσκονται κοντά σε αιολικά πάρκα, από 0 έως 2000 κιλοβατώρες, ο συντελεστής της επιδότησης είναι 100%, ενώ για καταναλώσεις από 2001 έως 3000 κιλοβατώρες ο συντελεστής πέφτει στο 50% της επιδότησης.

[the_ad id=”46371″]

 

Δικαιούχοι της πίστωσης είναι σήμερα οικισμοί όπως το Σούλι, η Ελεκίστρα, ο Κάλανος, η Καλάνιστρα, τα Σελλά, η Πιτίτσα, τα Αργυρά, η Μοίρα κ.α. που βρίσκονται δίπλα σε αιολικά πάρκα.

“Η Αχαϊα είναι μια περιοχή με πάρα πολλά αιολικά πάρκα που καλύπτουν όλο το εύρος των οικισμών και δεν μπορεί να ισχύσει αυτό το μέτρο μόνο για κάποιους επιλεκτικά. Είναι ανάγκη να κηρυχθεί η Αχαϊα ως περιοχή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και να επεκταθεί το μέτρο σε όλα τα χωριά, δίνοντας ανάσα στους κατοίκους τους…” τόνισε ο κ. Τσιγκρής.

[the_ad id=”46274″]

 

“Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσω για αυτό το δίκαιο αίτημα των κατοίκων των χωριών της Αχαϊας…”, επεσήμανε.


Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

 

[the_ad id=”46704″]

 

[the_ad id=”48922″]