syskepsi ananeosi stoloy pyrosvestikisΣυνάντηση με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Γιάννη Καρατζία, είχε σήμερα το πρωί στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.
Η συνάντηση είναι σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για ανανέωση του στόλου του Πυροσβεστικού Σώματος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την απόκτηση νέων πυροσβεστικών οχημάτων, με πόρους του ΕΣΠΑ προερχόμενους από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Δυτικής Ελλάδας 2014-2020. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής είχε προηγηθεί συνάντηση με την τοπική ηγεσία του Σώματος την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016.
«Η Πολιτική Προστασία και η διαφύλαξη της ζωής και της περιουσίας των πολιτών είναι βασική μας προτεραιότητα, και για το λόγο αυτό το επίπεδο συνεργασίας με το Πυροσβεστικό Σώμα βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο, προκειμένου να γίνει δυνατή η χρηματοδότηση από κοινοτικούς πόρους της προμήθειας αναγκαίων πυροσβεστικών οχημάτων στην Δυτική Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας και τόνισε «Έχουμε εργαστεί εντατικά και μέχρι το Πάσχα θα έχει ‘βγει στον αέρα’ η πρόσκληση του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας για την ανανέωση μέρους του στόλου πυροσβεστικών οχημάτων στην Περιφέρειά μας. Η βελτίωση του εξοπλισμού, βελτιώνει την επιχειρησιακή ικανότητα του ΠΣ στο μέτωπο της αντιμετώπισης πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και εν γένει εκτάκτων καταστάσεων, και κατ’ επέκταση ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».
Στη συνάντηση εκτός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Γιάννη Καρατζιά, συμμετείχαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, αρχιπύραρχος Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο Διευθυντής Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος Ιωάννης Καρακώστας, και η Εκτελεστική Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Διονυσία Μαράτου.