limani peiraiasΤα κρούσματα το τελευταίο διάστημα είναι πολλά και έχουν παρατηρηθεί στον Πειραιά μέχρι στιγμής.

 

Οι καταγγελίες πολιτών στα αστυνομικά τμήματα μιλούν για μια παρέα τριών παιδιών όχι παραπάνω από 12-13 χρονών που έχουν στήσει ένα κόλπο που μπορεί να οδηγήσει τον ανυποψίαστο περαστικό σε περιπέτειες.

Τι συμβαίνει:

Ένας πιτσιρικάς όταν βλέπει κάποιον να περπατά μόνος του στο πεζοδρόμιο ή ένα ζευγάρι, τρέχει «αλαφιασμένος» κοντά του και παρακαλεί να τον σώσουν γιατί δύο άλλοι πιτσιρικάδες που βρίσκονται 10 μέτρα μακριά, τον κυνηγούν και τον ενοχλούν.
«Σας παρακαλώ κύριε, αυτοί οι δύο με ενοχλούν θέλουν να μου κάνουν κακό, πηγαίνετέ με στο σπίτι μου», λέει καταγγέλλοντας ο οποίος φυσικά και δεν ενέδωσε.
«Μόλις άρχισε να γίνεται ενοχλητικός, του είπα στρίψε εδώ στην Αφεντούλη που είναι το αστυνομικό τμήμα και τότε κατάλαβε ότι δεν τσιμπάω. Λίγα μέτρα πιο πέρα, πήγε σε ένα ζευγάρι», λέει.

Ποια είναι η τακτική σύμφωνα με την οποία και η αστυνομία έχει βγάλει ανακοίνωση που αναφέρει και συστήνει στους πολίτες να μην παρασύρονται και να μην οδηγούν τα παιδιά αυτά στο υποτιθέμενο σπίτι τους, αλλά σε κάποιοι αστυνομικό τμήμα.
Αν κάποιος «τσιμπήσει» και δεχτεί να οδηγήσει το παιδί που … εκλιπαρεί στο σπίτι του, πηγαίνει τον ανυποψίαστο πολίτη σε κάποιο σκοτεινό δρομάκι όπου εκεί παραμονεύει ο ενήλικος κακοποιός. Και με την απειλή μαχαιριού συνήθως, τον ληστεύουν.

Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί ο ίδιος ο πολίτης να κατηγορηθεί ότι «άρπαξε» το παιδί για να αναγκαστεί από τον «προστάτη» πατέρα του να δώσει χρήματα ώστε να αποφύγει τα περεταίρω.
Υπάρχει όμως και η χειρότερη περίπτωση, εκείνη του τραυματισμού σε περίπτωση που υπάρξει τελικά συμπλοκή αν δεν δεχτεί να πληρώσει, καθώς ο δράστης σίγουρα κουβαλά κάποιο αιχμηρό αντικείμενο.

Τα κρούσματα αυτά έχουν παρατηρηθεί σε όλους τους κεντρικούς δρόμους του Πειραιά και ιδιαίτερα τις ώρες που σκοτεινιάζει.
Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όλοι και οι γονείς οφείλουν να ενημερώσουν και τα παιδιά τους που βρίσκονται στην εφηβεία και κυκλοφορούν στον Πειραιά.
Και η αστυνομία όμως θα πρέπει να προστατέψει τους πολίτες και να ξεκινήσει να κάνει περιπολίες ώστε να συλληφθούν οι εγκέφαλοι αυτής της σπείρας, γιατί περί αυτού πρόκειται.

Μεγάλη προσοχή από όλους.

Πηγή: portcity.gr