Μετά την αποκατάσταση της βλάβης της μηχανής προβολής του Δημοτικού Κινηματογράφου «Απόλλωνα», η προβολή της ταινίας «Chevalier» μεταφέρεται για την Καθαρά Δευτέρα και το πρόγραμμα προβολών συνεχίζεται κανονικά.
Την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλωνα” και ώρα 21:30 θα προβληθεί η ταινία : «Chevalier».
Μια παρέα αντρών επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα σκάφος. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. Το Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής.
Μετά το “Attenberg” (Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας, Φεστιβάλ Βενετίας το 2010) η βραβευμένη Ελληνίδα σκηνοθέτης, Αθηνά Τσαγγάρη, συνεργάζεται με τον διακεκριμένο σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου (Κυνόδοντας, Άλπεις, Ο Αστακός) και επιστρέφει με το “Chevalier”, μια καυστική και τρυφερή σάτιρα για τον ανδρικό ανταγωνισμό, και όχι μόνο.

Παραγωγή: Ελλάδα, 2015
Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσαγγάρη
Σενάριο: Ευθύμης Φιλίππου, Αθηνά Τσαγγάρη
Φωτογραφία: Χρήστος Καραμάνης,
Μοντάζ: Ματ Τζόνσον, Γιώργος Μαυροψαρίδης
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Σάκης Ρουβάς, Γιάννης ∆ρακόπουλος, Νίκος Ορφανός, Κώστας Φιλίππογλου

*Επίσημη Ελληνική Πρόταση για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017
*Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, 59o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λονδίνου
*Ειδική Μνεία για τη Σκηνοθεσία & Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας, 21o Διεθνές Φεστιβάλ Σαράγεβο