imkaΤο Σάββατο 12 Νοεμβρίου, κατά της διάρκειας της ακολουθίας του Εσπερινού, τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητρόπολίτου μας σε κατανυκτική ατμόσφαιρα στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Βερίνου, η ρασοφορία της δοκίμου μοναχής Μαρίας Μαμασούλα, η οποία έλαβε το όνομα Ευσεβία Μοναχή.
Η νέα Μοναχή γεννήθηκε στο Αγρίνιο όπου τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μέσων και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, του τμήματος Παιδαγωγικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκπόνησε Διδακτορική διατριβή με θέμα «Παιδεία και γλώσσα στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό» και έλαβε τον τίτλο του Διδάκτορα της Παιδαγωγικής της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Υπηρέτησε στη Μέση Εκπαίδευση ως Φιλόλογος καθηγήτρια και την τελευταία δεκαετία ως Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου. Ήταν μέλος του Δ.Σ. της Αδελφότητας «Η Αγία Φιλοθέη» και ασχολήθηκε με πνευματικό και κοινωνικό έργο στην πόλη του Αγρινίου. Εργάστηκε στο κατηχητικό και ιεραποστολικό έργο της Ι.Μ. Αιτωλοακαρνανίας και συνεργάστηκε με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ι.Μ. Αιτωλοακαρνανίας.
Υπήρξε πνευματικό τέκνο του Αγίου Γέροντα π. Ευσεβίου Γιαννακάκη.

Ομοίως, το Σάββατο 19η Νοεμβρίου, στην Ιερά Μονή Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, η μοναχική κουρά του μοναχού Φιλαρέτου.
Ο μοναχός Φιλάρετος Θεοδωρακόπουλος (κατά κόσμον Ιωάννης) του Βασιλείου γεννήθηκε το 1989 στα Καλάβρυτα. Ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στα Καλάβρυτα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Θεολογίας, της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διηκόνησε επί σειρά ετών ως ομαδάρχης στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων & Αιγιαλείας. Η ρασοφορία του πραγματοποιήθηκε την 5η Δεκεμβρίου 2015.