vivlio-diakofto-sxoleioΑνάμεικτα συναισθήματα χαράς, συγκίνησης, νοσταλγίας αλλά και αισιοδοξίας για το μέλλον, ένιωσαν οι θεατές της παρουσίασης του βιβλίου «Η ιστορία του Γυμνασίου Διακοπτού» σε μια πολύ ζεστή και τρυφερή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Διακοπτού.
Το βιβλίο παρουσίασε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κ. Γιώργος Αφράτης, για να πάρουν το λόγο στη συνέχεια τρεις από τους πρώτους μαθητές του σχολείου που ιδρύθηκε το 1950. Οι κ.κ. Κούλα Σχινά, Μαρία Σπυροπούλου και Θανάσης Κόσσυφας μοιράστηκαν τις αναμνήσεις τους με το κοινό, απαντώντας στις ερωτήσεις του διευθυντή του σχολείου κ. Γιώργου Αγγελόπουλου. Ακολούθησαν τρεις σημερινοί μαθητές του Γυμνασίου Διακοπτού, Ελένη Τριανταφυλλοπούλου, Λιονί Μητροπούλου και Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για την καθημερινότητα του σχολείου όπως τη ζουν τώρα. Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια από τμήμα της Δημοτικής Παιδικής Νεανικής Χορωδίας Αιγιαλείας, υπό την διεύθυνση της Βασιλικής Νάσση, ενώ το κοινό απόλαυσε εδέσματα που πρόσφερε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.
Η έκδοση, που κυκλοφόρησε με την υποστήριξη της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, είναι καρπός της έρευνας ομάδας μαθητών του σχολείου, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή κ. Γιώργου Αγγελόπουλου και περιλαμβάνει φωτογραφίες και σπάνιο αρχειακό υλικό από το 1950, οπότε ιδρύθηκε το σχολείο, μέχρι και σήμερα. Αντίτυπα διατίθενται στο Γυμνάσιο Διακοπτού, με τιμή 5 €.
bib-diakopto