Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε με δικό της περίπτερο στο 7ο Agroquality Festival που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στην Αττική, παράλληλα με το 4ο Φεστιβάλ Γάλακτος και Τυριού.
Η επισκεψιμότητα ήταν μεγάλη και ιδιαίτερο το ενδιαφέρον από επαγγελματίες του εσωτερικού, αλλά και από το εξωτερικό, καθώς αποτελεί τη μεγαλύτερη συνάντηση για την ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων.

Από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν, συνολικά, τριάντα εκθέτες με ελαιόλαδο, κρασί, ζυμαρικά, γαλακτοκομικά, μέλι και αυγοτάραχο προβάλλοντας τα προϊόντα τους.
Παρών και τις τρεις ημέρες των παράλληλων Φεστιβάλ ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, καθώς και η Προϊσταμένη του Τμήματος Φυτικής και Ζωϊκής παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κωνσταντίνα Τσόλκα.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με παραγωγούς, αλλά και επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα, συμμετέχει στο 7ο Agro Quality Festival – Ποιοτικά Αγροτικά Προϊόντα και στο 4ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού. Μία έκθεση που αποτελεί θεσμό για την παρουσίαση των πιστοποιημένων ελληνικών προϊόντων, με μεγάλη επισκεψιμότητα» σημείωσε ο κ. Μητρόπουλος συμπληρώνοντας:
«Στόχος μας είναι η προώθηση των τοπικών μας προϊόντων σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, και η δικτύωση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα (μεταποίηση) με τον τουρισμό, καθώς και η ανάδειξη της ποιότητας και μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειάς μας. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί, αφού αποτελεί πολιτική επιλογή μας η ουσιαστική στήριξη του αγροτικού τομέα, του σημαντικότερου πυλώνα ανάπτυξης της ΠΔΕ και της χώρας».