ELIAH Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας γνωστοποιεί πως από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 αρχίζει ο τελευταίος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας 2016 στις κάτωθι Δημοτικές και Τoπικές Κοινότητες των Δήμων Πατρέων και Αιγιαλείας:
Ειδικότερα στο Δήμο Πατρέων: Άνω και Κάτω Καστρίτσι – Πλατάνι, Δρέπανο – Ψαθόπυργος, Ρίο – Ακταίο – Άγιος Βασίλειος, Άνω και Κάτω Καλλιθέα – Θέα – Κρήνη.
Στο Δήμο Αιγιαλείας: Σελιανίτικα, Νερατζιές, Μελίσσια, Κουνινά, Σαλμενίκο, Αίγιο, Μαυρίκι.
Από το πρόγραμμα ψεκασμών 2016 λόγω μειωμένης καρποφορίας, εξαιρούνται οι περιοχές Αργυρά, Σελλά, Ν. Ερινεός, Άγιος Κωνσταντίνος, Δημητρόπουλο, Καμάρες, Ζήρια και μέρος Δρέπανου -Ψαθοπύργου και Σαλμενίκου.
Παρακαλούνται οι ελαιοκαλλιεργητές να έχουν ανοικτά τα ελαιοκτήματα τους, αν είναι δυνατό να παρευρίσκονται κατά τη διάρκεια του ψεκασμού και να αναφέρουν στην Υπηρεσία μας οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.
Υπενθυμίζεται ότι είναι απαραίτητοι οι ψεκασμοί καλύψεως από τους ίδιους τους ελαιοπαραγωγούς σε ελαιοκτήματα που βρίσκονται σε εστίες δάκου καλλιεργούνται με ευαίσθητες στη δακοπροσβολή ποικιλίες ελιάς ή βρίσκονται σε οριακή παραγωγή (αργιολόγια κ.λπ.), όπου οι δολωματικοί ψεκασμοί έχουν μειωμένη αποτελεσματικότητα.
Καλούνται επίσης οι μελισσοκόμοι να απομακρύνουν τις μελισσοκυψέλες τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές κατά τη διάρκεια των ψεκασμών.
Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοπαραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο τηλέφωνο 2613 613722, 718 και 701.