telh kukloforiasΑλλάζουν όλα στον τρόπο υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας με στόχο να αυξηθεί ο στόλος των οχημάτων που κυκλοφορούν και να μαζευτεί ζεστό χρήμα στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών.
Η επιτροπή για τα τέλη κυκλοφορίας, ετοιμάζει νέο τρόπο υπολογισμού με βάση του ρύπους ακόμη και για παλαιότερα οχήματα από αυτά που ισχύει αυτό σήμερα.
Σύμφωνα με τα ισχύοντα, για οχήματα που ταξινομήθηκαν για πρώτη φορά από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, τα τέλη υπολογίζονται με βάση τους ρύπους, ενώ για τα παλαιότερα οχήματα υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό.
Η πρόταση για τα τέλη κυκλοφορίας προβλέπει τον υπολογισμό με βάση τους ρύπους για οχήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά από την 1η Ιανουαρίου 2007, έτσι ώστε να προκύψουν μειώσεις για τα οχήματα ηλικίας έως δέκα ετών μεγάλου κυβισμού, και αυξομειώσεις για τα μικρότερου κυβισμού.
Μια εκ των αλλαγών που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών είναι η καθιέρωση αυτοκόλλητου το οποίο θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.
Το αυτοκόλλητο θα περιλαμβάνει και ειδικό «τσιπάκι» με πληροφορίες για ασφάλιση και ΚΤΕΟ και θα είναι δωρεάν για τα οχήματα με ελληνικές πινακίδες.
Το αυτοκόλλητο θα υποχρεωθούν να λαμβάνουν και οι ιδιοκτήτες οχημάτων που εισέρχονται στην Ελλάδα καταβάλλοντας αντίτιμο, ανάλογα με το χρόνο που το όχημα θα κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους.