IMG_3979Με την παρουσίαση της όπερας του Τζοακίνο Ροσίνι “Ο κουρέας της Σεβίλλης” στη σκηνή του κινηματοθεάτρου “Απόλλωνα” στο Αίγιο, ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη κλιμακίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Αίγιο, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος “Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία” που υλοποιείται την τρέχουσα σχολική χρονιά σε 52 σχολεία όλης της χώρας, μεταξύ αυτών και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και της Ε’ και ΣΤ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου, παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τη δημοφιλή ανά τους αιώνες όπερα, από επαγγελματίες μουσικούς ενός κορυφαίου πολιτιστικού οργανισμού της χώρας, αποκτώντας μια ιδιαίτερα σημαντική εμπειρία για τη διαμόρφωση της προσωπικής τους πολιτιστικής κουλτούρας. Είχε προηγηθεί η “μύηση” των μικρών μαθητών στην προετοιμασία μιας όπερας, με τη δημιουργία μέρους των σκηνικών αντικειμένων του έργου μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους και ακολούθως μέσω βιωματικών εργαστηρίων με στοιχεία θεατρικού παιχνιδιού, μουσικοκινητικής και εικαστικής έκφρασης. Παράλληλα, ήρθαν σε επαφή τόσο με τον μαέστρο και τους μουσικούς της ορχήστρας εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Λυρικής Σκηνής, όσο και με συντελεστές της παράστασης φωτιστές, ενδύτριες, μακιγιέρ και βοηθό σκηνοθέτη.

Κορυφαία στιγμή της παράστασης ήταν η συμμετοχή, στο φινάλε της παράστασης, των παιδιών της χορωδίας του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, που συνεργάστηκαν άψογα με τους μουσικούς της Λυρικής Σκηνής και κέρδισαν επάξια το χειροκρότημα.

Τονίζεται πως η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας παραχώρησε τον “Απόλλωνα” για να πραγματοποιηθεί η παράσταση και απέσπασε ιδιαίτερα θερμά σχόλια για τις πολιτιστικές υποδομές της πόλης από τους συντελεστές της παράστασης. Εκ μέρους της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., η πρόεδρος κα Μαρία Τσουκαλά εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ιδιαίτερη χαρά για την τιμή της φιλοξενίας, για πρώτη φορά στην πόλη μας, κλιμακίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου για την πρωτοβουλία της συμμετοχής στο πρόγραμμα, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα για παρόμοιες δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό προς όφελος των δημοτών, ανεξαρτήτως ηλικίας.

IMG_4000 IMG_4006