eoppyΟι αποφάσεις που ελήφθησαν στην σύσκεψη της περ.Πέμπτης για την διεκδίκηση αναβάθμισης στις δομές Υγείας της Αιγιάλειας δεν έμειναν στα «χαρτιά» αφού ήδη υπάρχει έντονη κινητικότητα. Παράλληλα όπως γράψαμε στην έκδοση του Σαββάτου και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας φαίνεται να παίρνει το «μήνυμα» απαντώντας πως τα αιτήματα που ήδη έχουν διαβιβαστεί στο υπουργείο για την ενίσχυση με γιατρούς στο ΠΕΔΥ (ΙΚΑ) έχουν ήδη δρομολογηθεί.

Ποια είναι σήμερα η κατάσταση στο ΠΕΔΥ Αιγίου
Το νέο καθεστώς που έδειξε την πόρτα της εξόδου σε πολλούς γιατρούς άλλαξε άρδην το τοπίο και βεβαίως τον τρόπο με τον οποίο οι Αιγιαλείς –όπως και όλοι οι πολίτες της χώρας- είχαν συνηθίσει να εξυπηρετούνται.

ΧΩΡΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟ…
Σήμερα, το ΠΕΔΥ στερείται της βασικής ειδικότητας παθολόγου αφού κανείς δεν είναι συμβεβλημένος με το ΠΕΔΥ, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να υποχρεούνται να πληρώνουν 5€/ συνταγή μόνο και μόνο για να γράψουν τα φάρμακά τους.

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ… ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟ
Ένα επίσης μείζον ζήτημα είναι η απουσία… ακτινολόγου. Παρότι οι εγκαταστάσεις του Αιγίου διαθέτουν υπερσύγχρονα μηχανήματα και χωρίς καν συμμετοχή οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνταν χωρίς προβλήματα, ο ειδικευμένος ακτινοδιαγνώστης «έφυγε» για το Νοσοκομείο του Αιγίου.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ
Βεβαίως είναι σημαντικό το γεγονός ότι τουλάχιστον σήμερα υπάρχουν γιατροί ορισμένων ειδικοτήτων που εξυπηρετούν το κοινό. Συγκεκριμένα στο ΠΕΔΥ Αιγίου υπάρχουν δύο οδοντίατροι, ένας παιδίατρος και ένας γυναικολόγος.

ΤΙ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΟ ΑΙΓΙΟ
Ήδη από την επιστημονική προϊσταμένη του ΠΕΔΥ Αιγίου έχουν γίνει ενέργειες και έχουν σταλεί αιτήματα για την κάλυψη κενών θέσεων. Συγκεκριμένα σε υπόμνημα προς τον υπουργό Υγείας έχει ζητηθεί η πλήρωση θέσεων δύο παθολόγων, ενός καρδιολόγου, ενός ορθοπεδικού, ενός νευρολόγου και βεβαίως ακτινολόγου προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο κόσμος της Αιγιάλειας.
Όπως αποκαλύψαμε στο φύλλο του Σαββάτου, ο υπουργός Μ.Βορίδης διεμήνυσε μετά την σύσκεψη της Πέμπτης πως άμεσα προκηρύσσονται θέσεις για το ΠΕΔΥ και μέσα σε αυτές προβλέπονται και για το Αίγιο.

Η Επιτροπή που αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Πέμπτης απαρτίζεται από τους: Π.Καταρτζή (επιστημονική προϊσταμένη ΠΕΔΥ Αιγίου), Δ.Μπούνια (εκπρόσωπος γιατρών Νοσοκομείου), Μ.Μητροπούλου (εκπρόσωπος εργαζομένων Νοσοκομείου Αιγίου), Κ.Χόνδρος (Κ.Υ.Ακράτας) και ήδη έχει ξεκινήσει την καταγραφή όλων των αναγκών και των προβλημάτων προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη της περιοχής και σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή, όπου σε Δημοτικό Συμβούλιο που θα γίνει μόνο για την ΥΓΕΙΑ, να διεκδικήσουμε απόφαση με σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας της περιοχής και την ποιότητα ζωής των πολιτών μας.

Της Δέσποινας Τριανταφυλλοπούλου(ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ)