stafidaΣυνεδρίασε χθες το Δ.Σ. της ΣΚΟΣ ΑΣΕ προκειμένου να καθορίσει την φετινή τιμή της σταφίδας με τα «μηνύματα» να κάνουν λόγο για μείωση της τιμής όπως και έγινε. Συγκεκριμένα από 1,25 που ήταν πέρσι φέτος η τιμή καθορίστηκε στο 1,10€/κιλό παρότι υπήρχαν φόβοι πως η τιμή θα έπεφτε πολύ περισσότερο.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις παραγωγών και παραγόντων της ΠΕΣ, η πτώση της τιμής ήταν απόρροια της μεγάλης περσινής παραγωγής σε συνδυασμό με την… κακή νοοτροπία μεταξύ ορισμένων εμπόρων και μεταποιητών της Κορινθιακής σταφίδας.
Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος υπάρχει μειωμένη παραγωγή λόγω και των βροχοπτώσεων του τελευταίου διαστήματος.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΣΚΟΣ: «Οι εκπρόσωποι στο Δ.Σ. της ΣΚΟΣΑ ΣΕ των Συνεταιριστικών εταιριών, ενώσεων και συνεταιρισμών αποφάσισαν τη συγκέντρωση Κορινθιακής Σταφίδας εσοδείας 2014 σύμφωνα με τις ισχύουσες ποιοτικές προδιαγραφές στην τιμή του 1,10€/κιλό αποξηραμένου προϊόντος.
Συνεχίζοντας για 7η συνεχόμενη χρονιά τη στήριξη της τιμής της Κορινθιακής Σταφίδας, προτρέπουν τους παραγωγούς να εμπιστευτούν για μια ακόμη χρονιά τις συνεταιριστικές οργανώσεις παραδίδοντας σε αυτές το προϊόν τους».

ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ Η
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΣ

Παράλληλα φέτος για πρώτη φορά εφαρμόζεται προς εξυπηρέτηση των παραγωγών η παραλαβή σταφίδας στην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού. Το τηλ. όπου μπορούν να απευθύνονται οι παραγωγοί προκειμένου να κλείσουν «ραντεβού» είναι το 26910.27289